VIPE verzamelt gebruikte pruiken, reinigt en modelleert deze en brengt ze GRATIS terug in de maatschappij bij mensen die een pruik hard nodig hebben. Daarmee hergebruiken we een kwalitatief goed product, kunnen ex-patiënten hun ziekteproces deels emotioneel afsluiten omdat hun pruik op een hele waardevolle plek terecht komt en bieden we andere mensen de kans op een kwalitatief goede pruik.

Gratis pruik voor jou!

VIPE is ontstaan omdat er een behoefte is aan kwalitatieve pruiken voor iedereen. Door goede gebruikte pruiken te reinigen en te modelleren vervullen we deze behoefte. Een goede pruik is duur, ziek zijn is duur, voor steeds meer mensen wordt de toegang tot een kwalitatief medisch hulpmiddel (wat een pruik is) steeds lastiger. Dat ons werk wordt gewaardeerd blijkt wel uit de bekroning tot Brabander van het Jaar in 2018.

steun ons
Vrienden van het inloophuis

Centrum de Cirkel

De activiteiten van VIPE zijn vanaf 1 januari 2022 overgegaan naar De Cirkel. Het mooie initiatief van VIPE blijft hiermee voortbestaan. Voor een gratis pruik kunt u terecht bij  De Cirkel in Helmond.

De VIPE-kamer zit al jaren in De Cirkel en de vrijwilligers kennen elkaar en werken ook samen. Zo worden donateurs van pruiken opgevangen door de gastvrouwen en -heren van De Cirkel. Tijdens de openingstijden van De Cirkel staan zij voor u klaar met koffie en thee om naar uw verhaal te luisteren.

LookBook

Als de pruiken gereinigd en in model gebracht zijn worden ze gefotografeerd en genummerd.  Daarna komen ze in de digitale catalogus: LookBook.

De kleur van de gefotografeerde pruiken kan afwijken van de werkelijke kleur.

notarieel schenken
erfenis

Pruik Doneren

Wilt u een pruik doneren stuur hem dan naar Primera De Luifel, Nieuwveld 41-45, 5702 HW Helmond of naar De Cirkel, Evertsenstraat 19, 5703 AM Helmond en maak er iemand anders blij mee. U kunt hem ook brengen de gastvrouwen en -heren staan klaar om de pruik te ontvangen en te luisteren naar uw verhaal.

Aanvraag indienen

Heb je een pruik nodig neem dan contact met ons op, klik op onderstaande link. Wij nemen dan contact met u op om een afspraak  te maken. Afspraken vinden plaats in De Cirkel, Evertsenstraat 19, 5703 AM Helmond. In het LookBook kunt u de pruiken bekijken en de nummers noteren van de pruiken die u aanspreken.

doneren in natura

ADRES

Evertsenstraat 19
5703 AM
Helmond
0492-347904
info@centrumdecirkel.nl

ANBI geregistreerde Stichting
NL 28 RABO 0138 2281 40

NIEUWSBRIEF

OPENINGSTIJDEN

maandag9:30 — 12:00
dinsdag9:30 — 12:00
woensdag9:30 — 12:00
donderdag9:30 — 12:00
vrijdag9:30 — 12:00
zaterdagGesloten
zondagGesloten