Muziek Helpt 2018

Muziek Helpt

 Zaterdagavond 30 juni vond de 2e editie plaats in het schitterende verbouwde Speelhuis van Muziek Helpt. Onze eigen Cirkel activiteit bedoelt om mensen een plezierige avond te bezorgen en de clubkas te versterken.
En in een bomvol theater vol met vrolijke mensen vonden er weer spetterende optredens plaats van topartiesten uit Helmond en diverse omliggende gemeentes. Nadat ons bestuurslid Leo een poging had gewaagd om de avond te openen, waarbij hij op ludieke wijze van het podium werd gestuurd, kondigden de muzikale gastheren van de avond René van Luijtelaar en Mario Cortenbach, de mannen van Striepke Veur, aan dat een belangrijke gast de officiële opening zou verrichten.
En in een warm en gloedvol betoog gaf onze burgemeester Mevrouw Elly Blanksma het sein om te beginnen. En wat werd het een feest.

Striepke zelf begon met een lied dat ze graag voorop staan, gevolgd door Irma- en Erica Martens van het duo Dubbel Trubbel met onder andere een ode aan Helmond. Thomas Pieters, de Helmondse stadskunstenaar, verraste het publiek op gevoelige teksten. Senna, een geboren natuurtalent, ontroerde niet alleen met haar stem maar ook haar hele performance was aanleiding voor veel enthousiasme. En dan de Keiegalmers, 5 man sterk en een virtuoze pianist, altijd garantie voor een ovationeel applaus.
Na de pauze bleven de hoogtepunten elkaar in rap tempo opvolgen. Marloes Cortenbach, wat een talent, Henny van Deursen zo heerlijk herkenbaar en dan Neil Diamond verpakt in het lichaam van Ben Spierings die heel veel mooie herinneringen aan vroegere tijden weer naar boven bracht en de zaal massaal liet meezingen.

En als je dan denkt dat je alles heb gehad komen onze eigen Helmondse Toppers, onze vermaak giganten nog een keer zelf terug. Samen met Bram hun vaste pianist, brengen René en Mario een niet te vergeten slot accoord aan met prachtige liederen over voetbal, vergane liefdes en een cabaret act over
“Naar de leeuwen gaan en naakt wassen!”

Wat mogen we trots zijn op zoveel talent en op de bereidheid van alle artiesten om belangeloos op te treden ten bate van Inloophuis De Cirkel.

In haar slotwoord bedankte onze voorzitter Astrid Veeris alle medewerkers en alle gulle gevers die deze topavond tot zo’n geweldig succes hadden gemaakt met ook grote complimenten voor alle mensen van het Speelhuis voor hun support.

En bij zoveel enthousiasme konden René, Mario en Leo niet achterblijven en beloofden ze dat er tijdig begonnen zou worden met de voorbereiding van de editie van 2020. Volgend jaar, 2019, gaat alle aandacht naar Samenloop voor Hoop.

De foto’s van deze avond kunt u hier bekijken

ANBI geregistreerde Stichting

 NL 28 RABO 0138 2281 40

NIEUWSBRIEF

Wat voor nieuws wilt u ontvangen


OPENINGSTIJDEN

Maandag: 09:30 tot 16:00
Dinsdag: 09:30 tot 12:00
Dinsdag avond*: 18:30 tot 20:30
Woensdag: 09:30 tot 12:00
Donderdag: 09:30 tot 16:00
Vrijdag: 09:30 tot 12:00
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten

*Geopend voor o.a. yoga lessen.

Nieuws en agenda mede mogelijk dankzij

Ditisonzewijk.nl

Share This