Kasteel Helmond locatie Samenloop voor Hoop 2022

KWF Kankerbestrijding Nederland heeft zich terug getrokken uit het project Samenloop voor Hoop.

De Afdeling Helmond/Laarbeek beraad zich over de toekomstig activiteiten.

Kasteel Helmond locatie Samenloop voor Hoop 2022

Gepubliceerd op: 16 februari 2021     Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond

HELMOND De eerstvolgende Samenloop Helmond/Laarbeek wordt, zoals bekend, vanwege de coronacrisis niet in juni dit jaar maar op 25-26 juni 2022 gehouden. Dat wordt dan de zesde editie van dit evenement. In de afgelopen jaren was de organisatie van harte welkom op de mooie en zeer gastvrije locatie van HAC en Stiphout Vooruit en daar waren bestuur en deelnemers heel content mee. In 2022 wordt de Samenloop niet in Stiphout gehouden, maar op een nog mooiere plek: rond het Kasteel in centrum Helmond.

Rondje Kasteel
De reden voor dit voornemen is het feit dat deze historische plek centraal gelegen is in de stad, goed bereikbaar en natuurlijk bekend bij eenieder. De Samenloop maakt gebruik van de prachtige kasteeltuin en de directe omgeving van het middeleeuwse kasteel.
Plezierig en constructief overleg met de gemeente Helmond heeft ertoe geleid dat de Samenloop op die bijzondere plek veilig en verantwoord kan plaatsvin’den (mits uiteraard wordt voldaan aan de voorwaarden uit de te verlenen vergunning). Er is ruimte om een mooi wandelparcours uit te zetten, om kramen te plaatsen, een podium en om de nodige publieke belangstelling te kunnen verwachten. Het bestuur van de Samenloop kon eerst alleen maar dromen van deze nieuwe plek en vermoedt dat deze A-locatie in de stad in 2022 het begin zal worden van een mooie traditie.

ADVERTENTIE
De Samenloop voor Hoop wordt eens in de twee jaar georganiseerd op meerdere plaatsen in Nederland. Het is een 24 uur durende wandelestafette onder de vlag van KWF Kankerbestrijding met als doel geld in te zamelen voor verdergaand wetenschappelijk kankeronderzoek. Ook wordt hiermee Inloophuis de Cirkel financieel ondersteund. In dat Samenloop-weekend wordt het leven gevierd met als een ideaal streefbeeld een wereld waarin niemand meer sterft aan kanker! Tijdens de Samenloop worden mensen die kanker hebben of kanker hebben gehad volop in het zonnetje gezet. Deelnemende teams zorgen ervoor dat op het wandelparcours continue wandelaars lopen om het evenement met energie en daadkracht uit te dragen. Bedrijven worden gevraagd om de Samenloop in belangrijke mate te sponsoren met hetzij een financiële bijdrage of met steun in natura. Ook de teams zorgen met diverse kleine en grote acties dat de opbrengst van de tweejaarlijkse Samenloop nog verder stijgt.

Een eerdere editie van Samenloop voor Hoop Helmond/Laarbeek

.

Ambassadeurs
De Samenloop voor Hoop Helmond/Laarbeek kent maar liefst vier alom bekende personen die hun naam en expertise als ambassadeur aan het evenement verlenen: burgemeester van Helmond Elly Blanksma, burgemeester van Laarbeek en, bestuurder Elkerliek Ziekenhuis Eveline de Bont en voetbalcoryfee Berry van Aerle. De ambassadeurs zijn in het juniweekend ook aanwezig. Het publiek wordt gevraagd om de sportieve deelnemers aan te moedigen en een bezoek te brengen aan het evenement waar ook diverse optredens zijn van artiesten en waar een markt is ingericht met allerlei acties voor dit goede doel. Door de Samenloop in het centrum van de sta te organiseren wordt een grotere publieke belangstelling verwacht in vergelijking met afgelopen jaren. In het stadscentrum wordt de samenwerking met winkels en horeca gezocht om een nog grotere bekendheid en toeloop te verkrijgen.

Vanaf 2011 wordt de Samenloop in Helmond met veel deelnemers, teams, bezoekers, bedrijven, eregasten en vrijwilligers om de twee jaar georganiseerd. De eerste drie edities vonden plaats in Stadspark de Warande en bij de laatste twee Samenlopen (in 2017 en 2019) was men te gast bij Atletiekvereniging HAC en Voetbalclub Stiphout Vooruit. In 2022, wanneer de coronacrisis naar iedereen hoopt achter de rug is, wordt eenieder dus verwacht bij Kasteel Helmond. Gedurende de afgelopen Samenlopen is de financiële opbrengst geleidelijk gestegen naar een bedrag rond de € 100.000,-. Gehoopt wordt dat komend jaar de bedrijven, ondanks de economische gevolgen van corona, wederom van de partij zullen/kunnen zijn. Naar verwachting zal het in ieder geval aan ruime publieke belangstelling vanwege de centrale locatie niet ontbreken. Het huidige bestuur, afgelopen jaar aangevuld met enkele nieuwe gezichten, is erg blij met de mogelijkheid om het feest van hoop te mogen organiseren rondom het kasteel.
Het bestuur van de Samenloop Helmond/Laarbeek bestaat uit Dorethe  van de Kerkhof (voorzitter), Wim van Asten (secretaris), Tristan van der Waart (penningmeester), Lisette van Bommel, Betty Verbon, Donya van der Kruissen en Ruud Hakvoort. Voor vragen en suggesties is het bestuur bereikbaar op het mailadres: helmond@samenloopvoorhoop.nl. Via Facebook, Instagram, de krant en website www.samenloopvoorhoop.nl/helmond wordt eenieder de komende maanden op de hoogte gehouden van de voorbereidingen om op 25-26 juni 2022 een onvergetelijk evenement te organiseren ten bate van KWF en Inloophuis de Cirkel.

ANBI geregistreerde Stichting

 NL 28 RABO 0138 2281 40

NIEUWSBRIEF

 

Wat voor nieuws wilt u ontvangen


OPENINGSTIJDEN

Maandag: 09:30 tot 12:00
Dinsdag: 09:30 tot 12:00
Woensdag: 09:30 tot 12:00
Donderdag: 09:30 tot 12:00
Vrijdag: 09:30 tot 12:00
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten

Share This