Geslaagde talkshow Kanker en Toekomst in het Speelhuis op 22 oktober 2013

Ruim 300 bezoekers zochten op 22 oktober om half acht een plaatsje in Het Speelhuis. Een bijna vol huis maakte duidelijk dat de talkshow een schot in de roos was. Een dankbare taak voor de discussieleiders Udo Holtappels en Ingeborg Odekerken om met vier gasten in afzonderlijke sessies het onderwerp kanker en toekomst te behandelen.

Ieder vanuit zijn of haar eigen optiek.Talkshow Toekomst van Kanker – Speelhuis Helmond
Huisarts Lex Bos voorziet de komende jaren weinig verandering in de manier waarop huisartsen omgaan met patiënten die kanker hebben. Mensen worden ouder en dus komen ziekten als kanker vanzelf om de hoek kijken verklaarde hij. En dus krijgen we het drukker.
Ervaringsdeskundige Henriette Verhoeven brak een lans voor complementaire therapieën. Zelf heeft ze veel baat bij meditatie en acupunctuur en gaat zij kritisch om met voeding. Op deze manier houdt zij meer regie over het ziekteproces, na terugkeer van kanker.
Bij internist hemato-oncoloog Esther Jacobs werd vooral stil gestaan over de betaalbaarheid van goede behandelingen in de toekomst en hoe we dit kunnen bewaken.
Acupuncturist Bert Pijnenburg tenslotte maakte duidelijk dat er behalve een Westerse ook Oosterse inzichten zijn en dat in Chinese ziekenhuizen beide aanpakken goed samenwerken.

Vier interessante gesprekken, die een breed scala van het onderwerp Kanker en Toekomst behandelden en lieten zien dat De Cirkel zich ook goed kan presenteren buiten de muren van het warme inloophuis. Dit om de gang naar De Cirkel zo laagdrempelig mogelijk te maken voor mensen met kanker en hun naasten.

ANBI geregistreerde Stichting

 NL 28 RABO 0138 2281 40

NIEUWSBRIEF

 

Wat voor nieuws wilt u ontvangen


OPENINGSTIJDEN

Maandag: 09:30 tot 12:00
Dinsdag: 09:30 tot 12:00
Woensdag: 09:30 tot 12:00
Donderdag: 09:30 tot 12:00
Vrijdag: 09:30 tot 12:00
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten

Share This