Een verslag van een deelnemer van de “Mannendag 2018”

de-cirkel-logo-grootMannendag 2018 Gezellig en informatief

15 mannen starten de dag met koffie, vlaai en volop verhalen. Want ondanks het feit dat de meeste deelnemers worstelen met de ziekte kanker, heeft hun gevoel voor humor daar niet onder geleden. Met dank aan de Jumbo ondernemer uit Brandevoort, die de dag sponsort, geeft Erik als organisator een korte toelichting op het programma.
We vertrekken naar de Warande waar bijna alle deelnemers al vaak zijn geweest, sommige van jongs af aan, voor een wandeling onder leiding van Antoinet en Theo, 2 ervaren IVN gidsen. En na alle informatie over bomen, plantjes, paddenstoelen, vogels en insecten zal de Warande voorgoed anders beleefd worden. Helaas worden we ook hier geconfronteerd met ergerlijk vandalisme. In het zogenaamde Keijebijters bos zijn bij het 33 jarig bestaan van de Keijebjjters, 33 eiken geplant. Voor iedere Briek Igroep infobord en bij iedere boom was een bronzen plaatje aangebracht. Maar brons heeft enige waarde dus besloot een schofterig persoon deze te komen stelen.
En verder op vond een snotaap het een hele prestatie om met een hockeystick een gat te slaan in een informatie bord. Wat een “helden!”.

Terug bij De cirkel hebben enkele gastvrouwen onze lunch klaar gemaakt. Top. Dus dat wordt opnieuw genieten.
Het middag programma vindt plaats bij de waterzuivering van het waterschap Aa en Maas in Aarle-Rixtel. Lisette vergezelt ons en er wordt verteld dat Lisette meegaat om in geval van nood mond op mond beademing toe te passen. En meteen vertonen enkele van de ouwe rakkers uitval verschijnselen. Cirkel_waterzuivering
Gelukkig geeft Harry Brugmans van het waterschap een heldere toelichting op troebel water. Het is een ingenieuze samenwerking van menselijk en dierlijk vernuft (bacteriën) die vervuild water zover reinigen dat het weer kan worden terug gegeven aan de natuur.
Na de toelichting zijn wij er unaniem van overtuigd dat er geen vochtige toiletdoekjes meer verkocht/gebruikt zouden moeten worden.

Terug bij de Cirkel wordt deze zeer geslaagde mannendag besloten met nog een drankje.

En alle deelnemers kijken nu al uit naar de mannendag 2019.

Leo Kivits.

4 totaal aantal vertoningen, 4 aantal vertoningen vandaag

Dit is niet ok

ANBI geregistreerde Stichting

 NL 28 RABO 0138 2281 40

NIEUWSBRIEF

 

Wat voor nieuws wilt u ontvangen


OPENINGSTIJDEN

Maandag: 09:30 tot 12:00
Dinsdag: 09:30 tot 12:00
Woensdag: 09:30 tot 12:00
Donderdag: 09:30 tot 12:00
Vrijdag: 09:30 tot 12:00
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten

Share This