Gift van Oorschot Aluminium

Centrum de Cirkel en Ronald McDonald Veldhoven verrast door gift Van Oorschot Aluminium

 

Dit jaar vierde Van Oorschot Aluminium, bekend van de op maat gemaakte aluminium constructies, hun 60-jarig jubileum. Een bijzondere mijlpaal die het Helmondse familiebedrijf graag viert met hun relaties en medewerkers. Op hun jubileumfeest vroegen zij niet om cadeaus, maar een donatie voor twee lokale goede doelen. Vandaag reikten Bart en Karel van Oorschot de cheques uit aan De Cirkel en het Ronald McDonald Huis in Veldhoven.

Veel mensen uit de regio kennen de familie Van Oorschot wel. Opa Frans begon het bedrijf in 1961 vanuit zijn woonhuis aan de Hemelrijksestraat in Helmond. In de jaren ’70 rolt vader Karel het bedrijf in dat dan gevestigd is op het bedrijventerrein in Stiphout. Vandaag staan de broers Bart en Mark van Oorschot als derde generatie aan het roer op de huidige locatie aan de Waterbeemd. Bart legt uit: ‘als familiebedrijf vinden we het belangrijk om er voor elkaar te zijn. In goede tijden, maar ook zeker in slechte tijden. Daarom besloten we om op ons jubileumfeest geen wijn of bloemen te vragen, maar een donatie voor twee goede doelen die ons persoonlijk aan het hart gaan.’

Samen zijn met familie
Een van de twee gekozen goede doelen is het Ronald McDonald Huis Zuid-Oost Brabant in Veldhoven. De stichting biedt ouders, broertjes en zusjes, een rustige huiselijke plek dichtbij hun zieke kind. Manager Wendy van den Akker was even sprakeloos toen ze de cheque zag. “Ongelofelijk, wat een mooi bedrag! Dit is niet zomaar een steuntje in de rug. Hiermee kunnen wij er alles aan doen om de families zich thuis te laten voelen binnen het Ronald McDonald Huis. Geweldig dat de familie van Oorschot aan ons denkt.” 

Ontmoetingsplek voor zorg en nazorg
Ook De Cirkel in Helmond werd verrast door de heren Van Oorschot. De Cirkel is een centrum voor mensen met en na kanker én hun lotgenoten. Coördinator Lisette van Bommel, voorzitter Astrid Veeris en secretaris Jan van der Avoort namen de cheque in ontvangst. Astrid: “wij zijn de familie van Oorschot ontzettend dankbaar voor deze gift. Met meer dan 6.000 euro kunnen we erg veel betekenen voor onze gasten!”

Namens de hele familie
Het bezoek aan beide stichtingen maakt veel indruk op Bart en Karel van Oorschot. Bart: ‘We zijn heel blij dat we ons steentje kunnen bedragen aan deze goede doelen. Waarbij ik wil benadrukken dat we dit mooie bedrag nooit hadden kunnen doneren zonder de gulle giften van onze collega’s, relaties en gasten op ons jubileumfeest. Deze cheques zijn namens ons allemaal!

ANBI geregistreerde Stichting

 NL 28 RABO 0138 2281 40

NIEUWSBRIEF

 

Wat voor nieuws wilt u ontvangen


OPENINGSTIJDEN

Maandag: 09:30 tot 12:00
Dinsdag: 09:30 tot 12:00
Woensdag: 09:30 tot 12:00
Donderdag: 09:30 tot 12:00
Vrijdag: 09:30 tot 12:00
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten

Share This